Čerešňový koláč z toastov

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na čerešňový koláč z toastov:

4 plátky toastového chleba, 6 vajec, štipka soli, 200 g masla, 200 g práškového cukru, 50 g sladkej smotany, 150 g mletých mandlí, mletá škorica, mleté klinčeky, 1 kg čerešní, cukor na posypanie

Postup:

Toastový chlieb pokrájame na malé kocky a zalejeme horúcim mliekom. Z bielkov so štipkou soli ušľaháme tuhý sneh, na konci zašľaháme lyžicu  práškového cukru. Maslo s ostatným cukrom vymiešame dopenista, postupne primiešame žĺtky so smotanou, mleté mandle, vyžmýkaný toastový chlieb, štipku škorice a mleté  klinčeky.

Mohlo by vás zaujímať

Čerešňový koláč so Zlatým klasom

30 minútSuroviny na čerešňový koláč so Zlatým klasom: 1 hrnček mlieka, 2 vajcia, 1 hrnček cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 750… Čítaj ďaľej

Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov a vykôstkované čerešne. Cesto rozotrieme na vymastený plech vysypaný múkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 ° C asi  75 minút. Vlažný koláč opatrne uvoľníme z formy a necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť. Pre podávaním posypeme práškovým cukrom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach