Čučoriedkový koláč s posýpkou

Doba prípravy 45 minútEnergia: 208 kcal.Náročnosť

Suroviny na čučoriedkový koláč s posýpkou:

3 ks vajíčka, 100 g kyslej smotany, 100 ml oleja, 150 g krupicového cukru, 200 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva,  800 g čučoriedok, tuk a hrubá múka na vymazanie plechu

Na posýpku: 60 g masla, 150 g polohrubej múky, 60 g práškového cukru, štipka škorice

Postup:

Do väčšej misy rozklepneme vajíčka, pridáme kyslú smotanu, olej, cukor a múku spolu s kypriacim práškom do pečiva. Všetky ingrediencie dôkladne premiešame metličkou. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyšším okrajom. Čučoriedky preberieme, prípadne opláchneme a rozložíme na cesto. Nakoniec z masla, polohrubej múky, práškového cukru a škorice vypracujeme posýpku, ktorou posypeme celý povrch koláča. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 180ºC asi 30-35 minút. Hotový čučoriedkový koláč necháme vychladnúť a potom ho pokrájame na kocky. Podávame.

Energetická hodnota 1 porcie: 208 kcal/869 kJ

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach