Jablkové rezy so šľahačkou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na Jablkové rezy so šľahačkou (vystačí na: asi 24 porcií):

Na cesto: 300 g polohrubej múky, 1 balíček sušeného droždia, 50 g cukru, ½ KL soli, 150 ml mlieka, 100 g zmäknutého masla alebo margarínu

Na náplň: 500 g kyslejších olúpaných a nastrúhaných jabĺk, 100 g zmäknutého masla, 100 g cukru, 1 balíček (40 g) Zlatého klasu, 2 vajcia, 250 ml smotany na šľahanie

Ešte potrebujeme: plech na pečenie 30 x 40 cm, elektrický ručný šľahač

Jablkové rezy so šľahačkou

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme mlieko a maslo alebo margarín. Vareškou ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na stenu nádoby. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť. Cesto rozvaľkáme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Mohlo by vás zaujímať

Pečené jablkové kolieska

25 minútEnergia: 369 kcal.Suroviny na pečené jablkové kolieska (rozpočet pre 3 porcie): 100 g múky, 1/8 l mlieka, 1 vajce, 1 polievková lyžica rumu, soľ, 3 jabĺčka,… Čítaj ďaľej

Na prípravu náplne olúpeme jablká, vykrojíme jadrovníky a nastrúhame na hrubšom strúhadle. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom do peny. Pridáme pudingový prášok a žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku a sneh zľahka vmiešame do zmesi. Nastrúhané jablká rozložíme na cesto a potrieme náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Jabĺčkový dezert na slano

Jabĺčkový dezert na slano

Ak patríte k tým, čo radi maškrtia, ale nemusí to byť vždy sladké, tak toto je dezert práve pre vás: Jabĺčkový dezert na slano pohladká všetky … Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 180 ºC
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Náročnosť: jednoduché
  • Doba prípravy: asi 35 minút
  • Doba pečenia: asi 25 minút

Ešte teplý múčnik pocukrujeme. Vychladnutý krájame na rezy.

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach