Jablkový koláč ako torta

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na jablkový koláč ako torta:

2 vajcia, 350 g múky, 175 g rastlinnej tukovej nátierky s maslovou príchuťou, 100 g + 2 lyžice cukru, štipka soli, 1 kg jabĺk (celková hmotnosť pred olúpaním), 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžička škorice, kukuričný škrob, práškový cukor, potravinová fólia, formičky na vykrajovanie

Jablkový koláč

Postup:

Oddelíme si žĺtky od bielok. Múku, heru, 100 g cukru, vajce, 1 vaječný bielok a štipku soli vyšľaháme ručným mixérom do hladka. Rozdelíme na tri časti, dve porcie znovu vyšľaháme. Jablká olúpeme a bez jadierok nastrúhame nahrubo. Zmiešame s citrónovou šťavou, škoricou, kukuričným škrobom a dvoma lyžicami cukru. Rúru predhrejeme na 200 °C (teplovzdušnú na 180 °C). Formu vymažeme tukom a väčšie množstvo cesta vtlačíme do formy, čím nám vznikne okraj koláča.

Mohlo by vás zaujímať

Celozrnný jablkový koláč

70 minútHrejivý celozrnný jablkový koláč na chladné večery Suroviny na celozrnný jablkový koláč: Na náplň: 1 1/2 kg jabĺk, 200 ml bieleho vína alebo jablkového džúsu,… Čítaj ďaľej

Rozprestrieme zmes s jablkami. Menšie množstvo cesta rozvaľkáme na potravinovej fólii na veľkosť formy na pečenie a vykrojíme obrazce. Cesto potom použijeme ako pokrývku na koláč. Rozšľaháme žĺtok a potrieme ním koláč. V predhriatej rúre pečieme asi 45 minút. Necháme vychladnúť a podľa chuti posypeme práškovým cukrom. Jablkový koláč ako torta môžeme podávať ku káve, čaju alebo len tak. Je šťavnatý a veľmi chutný.

Tip:

Ak máte radi hrozienka, pokojne ich  môžete do zmesi pridať (75 g).

  • Doba prípravy: 45 minút   
  • Doba pečenia: 45 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach