Tenká vrstva cesta, o to bohatšie vnútro – typická dobrota z Maďarska, to je krémeš s jahodovou náplňou.
Suroviny na krémeš s jahodovou náplňou:
Cesto: 500 g lístkového cesta, hladká múka, 100 g bielej čokolády
Na náplň: 600 g jahôd, 500 g mäkkého tvarohu, 150 g práškového cukru, šťava z 1/2 citróna, kôra z 1/2 citróna, 250 ml smotany na šľahanie, 25 g želatíny, práškový cukor na posypanie
Postup:
Cesto rozdelíme na dve polovice a vyvaľkáme dva pláty o veľkosti 35×25 cm. Popicháme cesto vidličkou a pečieme na plechu s papierom pri 200 stupňoch asi 20 minút.
Upečené korpusy necháme vychladnúť, na jeden z nich položíme odĺžnikovú formu o veľkosti 20×30 cm a povrch potrieme rozpustenou bielou čokoládou.
Jahody nakrájame nadrobno, tretinu dáme na bok a zvyšné rozmixujeme. Tvaroh zmiešame s cukrom, šťavou a kôrou. Smotanu vyšľaháme a pridáme do tvarohu. Potom vmiešame rozmixované jahody a zvyšné jahody nakrájame na kúsky. Do 100 ml studenej vody vsypeme želatínu a za stáleho miešania zahrejeme takmer k varu.
Mohlo by vás zaujímať
Horúcu želatínu potom vlejeme do náplne a dôkladne premiešame. Pripravenú jahodovú náplň nakoniec rozotrieme na korpus v obdĺžnikovej forme.
Mohlo by vás zaujímať
Druhý korpus rozkrájame na 10 obdĺžnikov, rozložíme ich na náplň a pocukrujeme. Hotový krémeš necháme v chladničke stuhnúť a pokrájame na kocky.