Lemon tart na veľkonočnú pohodu

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na lemon tart na veľkonočnú pohodu ( vystačí na asi 12 porcií ):

Na cesto: 130 g polohrubej múky, 40 g práškového cukru, ½ KL soli, 120 g zmäknutého masla alebo margarínu, 2 vajcia

Náplň: 200 g nátierkového masla, 90 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, šťava z 2 citrónov, 2 vajcia, 1 balíček citrónovej kôry, Farba gélová potravinárska žltá

Na ozdobenie: 300 g kyslej smotany, 1 chemicky neošetrený citrón, lístky mäty alebo medovky

Ešte potrebujeme: koláčovú formu (Ø 27 cm), elektrický ručný šľahač

Lemon tart


Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rovnomerne nanesieme na dno a na okraje vymastenej a múkou vysypanej formy. Na niekoľkých miestach cesto poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.

Korpus necháme mierne vychladnúť. Na prípravu náplne v mise vyšľaháme nátierkové maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou, vajcami, kôrou a farbou elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Náplň nanesieme na korpus. Vložíme do rúry a dopečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.

Mohlo by vás zaujímať

Rumový tart

Rumový tart

30 minútK veľkonočným sviatkom a k príjemným stretnutiam v rodine či s priateľmi  patrí už tradične aj výnimočný dezert. Na bohato prestretý sviatočný stôl sme pre vás pripravili… Čítaj ďaľej

Na horúci koláč nanesieme kyslú smotanu, uhladíme a necháme vychladnúť.  Na ozdobenie nakrájame citrón na tenké plátky a poukladáme ich na koláč. Prikrášlime lístkami mäty alebo medovky a odložíme do chladničky.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba prípravy: asi 45 minút
  • Doba pečenia: asi 15 + 30 minút

Tip:
Koláč môžeme pripraviť aj s limetkou a zafarbiť zelenou gélovou farbou Dr.Oetker.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach