Letné veterníky

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Suroviny:

Na cesto: 1 balenie Venčekov Dr. Oetker, 125 g margarínu, 250 ml vody, 3 vajcia

Na krém a náplň: zmes na prípravu krému, 650 ml mlieka, 150 g zmäknutého masla, 60 g práškového cukru, 1 balíček Jahodovej smotanovej náplne, 500 ml smotany na šľahanie

Na ozdobenie: 2 zarovnané PL práškového cukru

Okrem toho potrebujeme:

2 plechy na pečenie, elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

Letné veterníky

Postup:

Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s margarínom, vodou a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech vyformujeme veterníky (ø 5 – 6 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút (počas prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame)

Veterníky necháme vychladnúť.

Zo zmesi na prípravu krému a mlieka uvaríme krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém.

Smotanovú náplň pripravíme so smotanou podľa návodu na obale.

Veterníky pozdĺžne prekrojíme. Na vychladnuté spodné časti veterníkov nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka krém. Náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na krém. Zakryjeme vrchné časti veterníkov a pocukrujeme. Uchovávame v chladničke.

Náročnosť: stredne náročné

Doba prípravy: asi 50 minút

Doba pečenia: asi 20 minút

Vystačí na: asi 20 porcií

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Plynová rúra: stupeň 4

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach