Letný quiche s paradajkami a cuketou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny:

Cesto: 150 g hladkej múky, 120 g Hery, 3 lyžice ľadovej vody, štipka soli
Krém: 150 g nahrubo nastrúhanej cukety, 100 g najemno nastrúhanej goudy, 400 g kyslej smotany, 3 vajcia, 250 g cherry paradajok, soľ a korenie, čerstvé oregano, voliteľné: 100 g šunky

quiche s paradajkami

Postup:

Najprv si pripravte cesto na korpus. To je tradičný recept, ktorý môžete využiť pri príprave mnohých ďalších slaných koláčov. Spracujte všetky suroviny, ručne alebo v robote. Cesto sa nemá lepiť a nesmie byť ani príliš suché. Vypracujte z neho guľu, ktorú necháte hodinu vychladnúť v chladničke.

Vychladnuté cesto rozvaľkajte do koláčovej formy. Tú stačí  iba zľahka vymazať Herou. Okraje cesta zdvihnite až okolo okrajov formy. Dno poprepichujte vidličkou, aby mohol unikať vzduch.

Na cesto dajte papier na pečenie, na ktorý vysypete fazule. Tým sa cesto zaťaží a predpečie sa pekne v rovine. Dajte piecť na 15 minút do rúry predhriatej na 190 °C.

Dajte preč z cesta fazule a pripravte si náplň.

Metličkou si vyšľahajte kyslú smotanu s vajcami. Ochuťte soľou a korením a pridajte nasekané bylinky. Potom vmiešajte najemno nastrúhanú goudu.

Na dno predpečeného korpusu dajte nahrubo nastrúhanú cuketu, i so šupkou. Kto chce, pridá i nadrobno nakrájanú šunku. Zalejete pripravenou smotanou so syrom.

Cherry paradajky prekrojte na polovice a poukladajte plochou stranou na vrch koláča.

Pečte v rúre predhriatej na 190 °C po dobu 45 minút.

Krájajte až vlažné, aby držal koláč pekne pohromade.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach