Maková štrúdľa s ovocím

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

850 g vyvaľkaného lístkového cesta
Plnka: 2 PL slivkového lekváru, 250 g pomletého maku, 150 g práškového cukru, 40 g masla, 350 g jabĺk, 150 g banánov, 50 ml mlieka
Na potretie: rozšľahané vajce

Maková štrúdľa

Postup:

Do práškového cukru dáme mlieko, slivkový lekvár, maslo a spolu vymiešame. Jablká zbavené jadrovníkov a banány nakrájame na kocky. Do misky dáme pomletý mak, nakrájané ovocie, vymiešané cukrové maslo s lekvárom a spolu premiešame. Na rozbalené lístkové cesto dáme do stredu plnku. Okraje cesta k sebe pritlačíme, aby nám plnka nevytiekla. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom a jemne popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 200 stupňoch, 20 – 30 minút. Vychladnutú štrúdľu posypeme preosiatym práškovým cukrom.