Starkine slané pagáčiky

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na starkine slané pagáčiky:

Cesto 1: 500 g hladkej múky, 3 tégliky kyslej smotany, 3 žĺtky

Cesto 2: 250 g hladkej múky, 500 g  masla, soľ, 1 vajce na potretie, sezam alebo hrubá soľ na posypanie

slané pagáčiky

Postup:

Z uvedených prísad spracujeme dve cestá. Na pomúčenej doske vyvaľkáme smotanové cesto, na to položíme maslové cesto, spolu prevaľkáme a poskladáme – preložíme tretinu cesta zľava doprava, na to zvyšnú časť cesta sprava doľava, potom zospodu nahor a na to zvrchu nadol – až nám vznikne kocka.

Mohlo by vás zaujímať

Bryndzové pagáčiky

60 minútJednoduchý recept na najlepšie bryndzové pagáčiky Suroviny na bryndzové pagáčiky: 250 g masla, 250 g bryndze, 300 g polohrubej múky, 1 vajce, polovica prášku do… Čítaj ďaľej

Necháme odpočinúť 20 minút a ešte dvakrát prevaľkáme a poskladáme, vždy po 20 minútach. Potom vyvaľkáme a vykrajujeme pagáče, potrieme vajíčkom, posypeme napr. sezamom alebo hrubou soľou a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach