Rebarborové sušienky

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na rebarborové sušienky:

150 g trstinového cukru, 1 vajce, 200 g hladkej špaldovej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 125 g Hery, 1 lyžička soli, 2 rebarborové stonky, 4 jahody, 2 lyžice citrónovej šťavy, kôra z 1 citrónu

Postup:

Heru vyšľahajte s cukrom do peny. Pridajte vajce a nakoniec i citrónovú šťavu. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a citrónovú kôru. Obe časti zmiešajte dohromady. Vznikne vám nelepivé cesto. Ak sa predsa len trochu lepí, pridajte múku. Rebarboru olúpte, nakrájajte na malé kúsky a chvíľu povarte, kým trochu zmäkne. Môžete pridať tri lyžice cukru na dosladenie. Jahody nakrájajte na kúsky a spolu s rebarborou ich pridajte do cesta a zapracujte. Cesto nechajte hodinu vychladnúť v chladničke. Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkajte a vykrajujte tvary, ktoré poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte pri teplote 180 °C, približne 15 – 20 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach