Suroviny na rezy macocha:
5 vajec, 250 g krupicového cukru, 100 ml vlažnej vody, 100 ml oleja, 250 g polohrubej múky, 1 lyžica kakaa, 1 prášok do pečiva
Krém č. 1: 2 vanilkové pudingy, 5 lyžíc krupicového cukru, 800 ml mlieka
Krém č. 2: 400 ml zakysanej smotany, 250 ml smotany na šľahanie, 2 vanilkové cukry
Na dohotovenie: čokoláda Margot alebo Granko
Postup:
Oddelené žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, do peny zašlaháme vodu a postupne olej. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva striedavo s pevným snehom z bielkov a polovicu cesta rozotrieme do plechu s papierom na pečenie na dne. Do druhej polovice cesta vmiešame jemne preosiate kakao a tmavé cesto rozotrieme v plechu na vrstvu svetlého. Zároveň uvaríme puding, naberačkou ho rozlejeme na tmavé cesto a vidličkou všetky vrstvy až na dno vlnkovito či špirálovito „prepicháme“. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút (puding sa v ceste prepečie a vytvorí na reze mramorovanú štruktúru). Než vychladne, pripravíme krém: Zakysanú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a zvoľna vmiešame do šľahačky. Hmotu rozotieme na povrch vychladnutého koláča (vyplní priehlbiny), povrch zarovnajte a posypte nahrubo postrúhanou Margotkou alebo grankom. Rezy macocha sú hotové.