Rezy macocha

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na rezy macocha:

5 vajec, 250 g krupicového cukru, 100 ml vlažnej vody, 100 ml oleja,  250 g polohrubej múky, 1 lyžica kakaa, 1 prášok do pečiva

Krém č. 1: 2 vanilkové pudingy, 5 lyžíc krupicového cukru, 800 ml mlieka

Krém č. 2: 400 ml zakysanej smotany, 250 ml smotany na šľahanie, 2 vanilkové cukry

Na dohotovenie: čokoláda Margot alebo Granko

Rezy macocha

Postup:

Oddelené žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, do peny zašlaháme vodu a postupne olej. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva striedavo s pevným snehom z bielkov a polovicu cesta rozotrieme do plechu s papierom na pečenie na dne. Do druhej polovice cesta vmiešame jemne preosiate kakao a tmavé cesto rozotrieme v plechu na vrstvu svetlého. Zároveň uvaríme puding, naberačkou ho rozlejeme na tmavé cesto a vidličkou všetky vrstvy až na dno vlnkovito či špirálovito „prepicháme“. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov  asi 30 minút (puding sa v ceste prepečie a vytvorí na reze mramorovanú štruktúru). Než vychladne, pripravíme krém: Zakysanú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a zvoľna vmiešame do šľahačky. Hmotu rozotieme na povrch vychladnutého koláča (vyplní priehlbiny), povrch zarovnajte a posypte nahrubo postrúhanou Margotkou alebo grankom.  Rezy macocha sú hotové.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach