Ríbezľové rezy s bezé prikrývkou

Doba prípravy 100 minútEnergia: 178 kcal.Náročnosť

Suroviny na ríbezľové rezy s bezé prikrývkou ( rozpočet na asi 30 porcií):

Na mrveničkové cesto: 250 g hladkej múky, 125 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, 150 g zmäknutého masla alebo margarínu, 100 g mletých mandlí

Na náplň: 2 balíčky Zlatého klasu (a 40 g), 150 g cukru, 5 žĺtkov, 700 ml mlieka, 1 kg očistených červených ríbezlí

Na bezé: 5 bielkov, štipka soli, 200 g cukru

Ešte potrebujeme: plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín a ručne vypracujeme mrveničku. Mrveničku pritlačíme na dno vymasteného plechu. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.

  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Plynová rúra: stupeň 4
  • Príprava: 50 minút
  • Doba pečenia: asi 52 minút

Mohlo by vás zaujímať

Ríbezľová torta so snehovým čepcom

45 minútEnergia: 346 kcal.Ríbezľová torta so snehovým čepcom – suroviny: 500 g ríbezlí, 100 g masla, 75 g kryštálového cukru, vanilka, štipka soli, 5 vajec, 300 g… Čítaj ďaľej

 Znížime teplotu pečenia o 20 °C. Korpus necháme vychladnúť a posypeme mandľami. Na prípravu náplne rozmiešame Zlaté klasy s cukrom a žĺtkami v 200 ml mlieka. Zvyšné mlieko privedieme do varu. Vmiešame zmes so Zlatými klasmi a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Krém necháme za občasného premiešania vychladnúť. Do vychladnutého krému vareškou opatrne vmiešame ríbezle a náplň rovnomerne rozotrieme na korpus. Na prípravu bezé vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne v troch dávkach zašľaháme cukor. Sneh opatrne rozotrieme na náplň. Vložíme do rúry a pečieme.

Rezy necháme vychladnúť a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach