Svieža jogurtovo-citrónová bábovka je vynikajúca voľba na letné raňajky
Jogurtovo-citrónová bábovka – suroviny:
Na cesto: 350 g hladkej múky, 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva, 220 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou, 4 vajcia, 1 KL citrónovej arómy, 125 g rozpusteného masla, 250 g bieleho jogurtu
Na ozdobenie: 300 g preosiateho práškového cukru, 5 PL šťavy z citróna, 4 PL mlieka
Ešte potrebujeme: uzatvárateľnú nádobu (objem asi 3 l), formu na bábovku (Ø 23 cm)
Postup:
Na prípravu cesta nasypeme do uzatvárateľnej nádoby múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor a pudingový prášok a premiešame. Pridáme vajcia, arómu, maslo a jogurt a nádobu pevne uzavrieme viečkom. Nádobou „hrkáme“ (trasieme), kým sa prísady nespoja. Ešte raz starostlivo premiešame metličkou, aby sa suché prísady uvoľnili od okraja. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba prípravy: 15 minút
- Doba pečenia: asi 35 minút
Na prípravu polevy zmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou a mliekom a prelejeme vychladnutú bábovku polevou. Svieža jogurtovo-citrónová bábovka je hotová. Môžete ju podávať!
Tip:
Poleva je veľmi dobrá aj s limetkovou alebo pomarančovou šťavou.