Mandľová bábovka – suroviny:
Na cesto: 4 žĺtky, 50 g práškového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, 4 PL oleja, 3 balíčky Pudingu Originál karamelového Dr.Oetker, ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva, 4 bielky
Na poliatie: 50 g cukru, 100 ml vody, 50 ml smotany na šľahanie, 15 g masla, štipku soli, 1 KL citrónovej šťavy
Na posypanie: 50 g mandlí, 50 g sušienok, napr. Club, 1 PL masla, 50 g hrozienok, 1 KL citrónovej šťavy
Ešte potrebujeme: formu na bábovku (23 cm)
Postup:
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni žĺtky, cukor, vanilínový cukor a olej do peny. Vmiešame puding a kypriaci prášok a nakoniec ručne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 160 °C
- Teplovzdušná rúra: 140 °C
- Plynová rúra: stupeň 2 – 3
- Doba pečenia: asi 40 minút
Mohlo by vás zaujímať
Na poliatie zalejeme cukor vodou a necháme variť do karamelovej farby, potom pridáme šľahačku, maslo, soľ a citrónovú šťavu. Na posypanie nasekáme mandle a sušienky najemno a restujeme na panvici s maslom do zlatista. Odstavíme, pridáme hrozienka a 1 KL citrónovej šťavy. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, polejeme ju karamelom a posypeme mandľami so sušienkami a hrozienkami.