Kávová bábovka

Doba prípravy 100 minútNáročnosť

Kávová bábovka – suroviny:

4 vajíčka, 4 čajové lyžičky instantnej kávy, 400 g polohrubej múky, 250 g masla, 400 g práškového cukru, 1 kopcovitá čajová lyžička prášku do pečiva, 1 čajová lyžička vanilkového cukru

Postup:

Kávu zalejeme 250 ml vriacej vody a necháme vychladnúť. Zatiaľ si v inej mise rozmiešame maslo s cukrami a žĺtkami. Pomaly prilievame do zmesi kávu a stále miešame. Potom pridávame po lyžiciach múku premiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.

Mohlo by vás zaujímať

Mramorová bábovka s kakaom

60 minútSuroviny: 160 g polohrubej múky, 160 g krištáľového cukru, 4 vajcia, štipka citrónovej kôry a 40 g kakaa Postup: Z bielkov a cukru ušľaháme pevný… Čítaj ďaľej

Zmes vlejeme do bábovkovej formy vymastenej a vysypanej múkou. Vložíme do chladnej rúry, teplotu si nastavíme na 180°C a pečieme približne 90 minút. Kávová bábovka je hotová a môžeme ju podávať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach