100 minút
Kávová bábovka – suroviny:
4 vajíčka, 4 čajové lyžičky instantnej kávy, 400 g polohrubej múky, 250 g masla, 400 g práškového cukru, 1 kopcovitá čajová lyžička prášku do pečiva, 1 čajová lyžička vanilkového cukru
Postup:
Kávu zalejeme 250 ml vriacej vody a necháme vychladnúť. Zatiaľ si v inej mise rozmiešame maslo s cukrami a žĺtkami. Pomaly prilievame do zmesi kávu a stále miešame. Potom pridávame po lyžiciach múku premiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Mohlo by vás zaujímať
Zmes vlejeme do bábovkovej formy vymastenej a vysypanej múkou. Vložíme do chladnej rúry, teplotu si nastavíme na 180°C a pečieme približne 90 minút. Kávová bábovka je hotová a môžeme ju podávať.