Tekvicovo-orechový koláč s čokoládovou polevou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Tekvicovo-orechový koláč máme veľmi radi a pravidelne ho doma na jeseň pekávame. Chutí všetkým!

Suroviny na tekvicovo-orechový koláč:

500 g nastrúhanej dužiny zo žltej tekvice, 200 g nahrubo pomletých vlašských orechov, 150 g strúhaného kokosu, 100 g postrúhanej čokolády, 100 g cukru, 300 g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, štipka soli, 1/2 lyžičky mletej škorice, 3 vajcia, 150 ml slnečnicového oleja, 200 ml mlieka, tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu

Tekvicovo-orechový koláč

Postup:

Tekvicu očistíme a postrúhame na jemno, zmiešame s orechmi, kokosom, cukrom, olejom, mliekom, vajíčkami, čokoládou. Pridáme múku s práškom do pečiva, škoricu, štipku soli. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na pripravený plech a pečieme vo vyhriatej rúre npri 180 stupňoch približne 35 minút. Hotový koláč potrieme čokoládovou polevou

Tip redakcie:

Do koláča je možné pridať sušené hrozienka, brusnice, slivky, polámanú horkú čokoládu, jednoducho podľa fantázie…:)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach