Kolumbijský vianočný dezert
Vianočná Natilla – suroviny:
4 hrnčeky plnotučného mlieka, 1 hrnček hnedého cukru, 3 – 4 tyčinky škorice, 1/2 lyžičky jedlej sódy, 1/2 lyžičky soli, 1 hrnček kukuričného škrobu, 2 lyžice masla, 1 hrnček čerstvého strúhaného kokosu, 1 lyžička vanilky, 3/4 hrnčeka nasekaných orechov
Postup:
Nalejte mlieko do hrnca. Rozpustite kukuričný škrob v mlieku pri miernej teplote. Pridajte do zmesi hnedý cukor, jedlú sódu, škoricové paličky a soľ. Zahrejte zmes na miernom ohni za stáleho miešania, kým nezačne hustnúť. Pridajte kokos. Pomaly varte 20 – 25 minút, za stáleho miešania, kým zmes zhustne, ťažko sa mieša a získa karamelovú farbu. Odstavte.
Mohlo by vás zaujímať
Vyberte škoricové tyčinky a vmiešajte maslo, vanilku a orechy. Nalejte zmes do vymastenej formy. Nechajte vychladnúť. Nakrájajte na štvorcové kúsky, posypte škoricou a podávajte.