Vianočná Natilla

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Kolumbijský vianočný dezert

Vianočná Natilla – suroviny:

4 hrnčeky plnotučného mlieka, 1 hrnček hnedého cukru, 3 – 4 tyčinky škorice, 1/2 lyžičky jedlej sódy, 1/2 lyžičky soli, 1 hrnček kukuričného škrobu, 2 lyžice masla, 1 hrnček čerstvého strúhaného kokosu, 1 lyžička vanilky, 3/4 hrnčeka nasekaných orechov

Postup:

Nalejte mlieko do hrnca. Rozpustite kukuričný škrob v mlieku pri miernej teplote. Pridajte do zmesi hnedý cukor, jedlú sódu, škoricové paličky a soľ. Zahrejte zmes na miernom ohni za stáleho miešania, kým nezačne hustnúť. Pridajte kokos. Pomaly varte 20 – 25 minút, za stáleho miešania, kým zmes zhustne, ťažko sa mieša a získa karamelovú farbu. Odstavte.

Mohlo by vás zaujímať

Datľové makrónky

45 minútSuroviny na datľové makrónky : 125 g masla, 200 g ovsených vločiek, 250 g sušených datlí, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor,… Čítaj ďaľej

Vyberte škoricové tyčinky a vmiešajte maslo, vanilku a orechy. Nalejte zmes do vymastenej formy. Nechajte vychladnúť. Nakrájajte na štvorcové kúsky, posypte škoricou a podávajte. 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach