60 minút
Suroviny na višňovo makový koláč:
150 g masla, 200 g cukru, 4 žĺtky, vanilínový cukor, 1 lyžička prášku do pečiva, citrónová kôra, 200 g mletého maku, sneh z bielkov, 50 g polohrubej múky, 750 g vykôstkovaných višní
Postup:
Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami, pridáme vanilínový cukor, citrónovú kôru a pomletý mak. Nakoniec opatrne zamiešame tuhý sneh z bielkov a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a poukladáme naň čerstvé, prípadne zavárané višne alebo čerešne.
Mohlo by vás zaujímať
Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C. Upečený višňovo makový koláč ešte teplý posypeme vanilínovým cukrom. Namiesto maku môžeme do cesta použiť pomleté orechy (150 g orechov a 100 g múky).