Hruškovo-levanduľový dezert

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

Na ozdobenie: 4 hrušky, 500 ml bieleho suchého vína, 250 ml vody, šťava z 1 citróna, 2 kúsky celej škorice, 3 KL tekutého medu, 200 g maslových sušienok, Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné

Na dezert: 1 balíček pudingu Premium Hruška & Levanduľa Dr. Oetker, 500 ml plnotučného mlieka, 40 g cukru

Ešte potrebujeme: 4 sklenené poháre

Hruškovo-levanduľový dezert

Postup:

Na ozdobenie hrušky umyjeme a olúpeme. Potom ich rozkrojíme na polovice a odstránime jadrovníky. Štyri polovice hrušiek necháme vcelku a zvyšok nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca nalejeme víno, vodu a šťavu z citróna. Pridáme škoricu a med a povaríme asi 5 minút. Do sirupu vložíme všetky hrušky a na miernom ohni ich pod pokrievkou povaríme asi 10 minút. Polovice hrušiek zo sirupu opatrne vyberieme a necháme vychladnúť. Ostrým nožom ich nakrojíme tak, aby vznikly vejáriky. Zvyšné kúsky hrušiek necháme v sirupe macerovať, kým nevychladnú.

Maslové sušienky rozdrvíme pomocou váľka. Na prípravu dezertu uvaríme pudingový prášok s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Do pohárov striedavo vrstvíme sušienky, kúsky hrušiek a uvarený, ešte teplý puding. Povrch dozdobíme pripravenými vejárikmi z hrušiek, sušienkami a zlatým zdobením.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach