Falošná doboška

Doba prípravy 80 minútNáročnosť

Falošná doboška – suroviny:

Cesto: 0,5 kg hladkej múky, 1 vajíčko,10 dkg smetolu,15 dkg práškového cukru, 1 kávová lyžica sódy bicarbóny, mlieko podľa potreby (asi 1 dcl)

Plnka: 1 l mlieka, 2 zlaté klasy, 3 lyžice hladkej múky, 20 dkg kryštálového cukru, 3 lyžice kakaa

Falošná doboška
https://www.shutterstock.com/

Postup:

Upečieme zvlášť 4 pláty (svetlej farby, ja pečiem pri teplote 180°C jeden plát asi 5min.)  Do uvareného ešte horúceho pudingu dáme 1 smetol. Vrch koláča potrieme čokoládou. Je to veľmi rýchly a jednoduchý recept. Moja rodina ho zbožňuje. Verím že bude chutiť aj vám.

Mohlo by vás zaujímať

Cviklový koláč s čokoládou

Cviklový koláč s čokoládou

70 minútSuroviny: 100 g horkej čokolády, 400 g uvarenej alebo sterilizovanej cvikle, 1 pohár Relax 100 % Višňa, 3 vajcia, 150 ml rastlinného oleja, 100 g… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach