Gaštanová torta

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Gaštanová torta – suroviny:

1 krabica čajové sušienky Esíčka (neodporúčam nahradiť piškótami, nie je to vôbec ono), 1 maslo, 2 gaštanové pyré (teda 2x250g), 3 smotany na šľahanie, stužovač šľahačky (príslušné množstvo na tri šľahačky), džem alebo zaváranina najlepšie červený sladkokyslejší, ja mám najradšej jahodu ale dobrá je napríklad aj višňa, čokoláda na postrúhanie a ozdobenie

Postup:

Esíčka vysypeme do misy, rozmrvíme najemno rukami alebo niečím roztlačíme. Pridáme zmäknuté maslo, vypracujeme na hmotu. Natlačíme na spodok tortovej formy. Navrch natrieme džem alebo rozotrieme zaváraninu. Zmrznuté gaštanové pyré nahrubo nastrúhame a natlačíme do tortovej formy napevno (aby sa potom pri krájaní rez nerozsypal). Šľahačky vyšľaháme so stužovačom (nesladíme ich, môžeme ovoňať vanilkou) a hotovú šľahačku dáme do tortovej formy navrch na gaštanové pyré. Dozdobíme strúhanou čokoládou a gaštanovým pyré. Dáme do chladničky na cca hodinku, ak vydržíme, ak nevydržíme, podávame hneď :)))

Mohlo by vás zaujímať

Gaštanová torta

Gaštanová torta bez múky

60 minútJedinečná gaštanová torta bez múky s jemným krémom zo Zlatého klasu bez varenia Suroviny na recept Gaštanová torta bez múky: Na cesto: 150 g horkej… Čítaj ďaľej

Krásne vyzerá celkovo aj na reze a je úžasná, vynikajúca, osviežujúca, ľahká, rýchla a jednoduchá na prípravu, proste skvelý zákusok nielen ku káve!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach