Rumová torta

Doba prípravy 85 minútNáročnosť

Rumová torta – suroviny:

Cesto: 6 žĺtkov, 200 g práškového cukru, 5 kvapiek mandľovej arómy, 6 bielkov, 400 g mletých mandlí, 2 balíčky Zlatého klasu

Na náplň: 500 ml smotany na šľahanie, 3 zarovnané PL instantného kakaa, 1 zarovnaná PL práškového cukru, 1 KL rumovej arómy, 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker

Na pokvapkanie: 2 PL rumu

Na ozdobenie: trochu kakaa, čokoládové hoblinky

Okrem toho potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), papier na pečenie, vrúbkovanú stierku

Rumová torta

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky s práškovým cukrom a arómou do peny. Bielky vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Mandle dobre premiešame so zlatými klasmi a vmiešame do zmesi. Cesto vlejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a upečieme.

  • Elektrická rúra: asi 170°C
  • Teplovzdušná rúra: asi 160°C
  • Plynová rúra: stupeň 2-3

Mohlo by vás zaujímať

Ovocný zákusok s parížskou šľahačkou

45 minútSuroviny na ovocný zákusok s parížskou šľahačkou: Na trenú hmotu: 250 g polohrubej múky, 125 g tuku Palmarínu, 125 g práškového cukru, 1 dl mlieka,… Čítaj ďaľej

Vychladnutý korpus pozdĺžne dvakrát rozrežeme. Na prípravu náplne vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu, kakao, práškový cukor, arómu a smeta-fix dotuha. Každý diel korpusu pokvapkáme rumom a zlepíme 2/3 náplne. Zvyškom náplne potrieme povrch a okraje torty. Ozdobíme vrúbkovanou stierkou, posypeme kakaom a čokoládovými hoblinkami. Až do podávania odložíme do chladničky.

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach