Škoricová torta s hviezdičkami

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Škoricová torta s hviezdičkami – suroviny:

Na cesto: 7 žĺtkov, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1/2 KL citrónovej arómy, 7 bielkov, 1 vrchovatá PL škorice, 100 g cukru, 180 g hladkej múky

Na náplň: 500 ml smotany na šľahanie, 200 g horkej čokolády, 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker

Na pokvapkanie a potretie: trochu koňaku, 250 g marhuľovej marmelády

Na polevu a ozdobenie: 2 balíčky Decor Polevy tmavej, 1 balíček škoricového cukru

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), papier na pečenie, potravinovú fóliu, formičku na vykrajovanie hviezdy

Škoricová torta

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou arómou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni až dosiahneme krémovú konzistenciu. Bielka ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni so škoricou a cukrom do tuha. Sneh vmiešame do žĺtkovej hmoty a opatrne pridáme múku. Všetko zľahka ručne premiešame. Cesto nalejeme do tortovej formy (Ø 26 cm) vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Dáme do predhriatej rúry piecť.

  • Elektrická rúra: 180°C         
  • Teplovzdušná rúra: 160°C         
  • Plynová rúra: stupeň 3           
  • Doba pečenia: asi 40 minút

Mohlo by vás zaujímať

Trenčianska višňová torta

60 minútEnergia: 472 kcal.Trenčianska višňová torta – suroviny: 175 g hladkej múky, 1 vajce, 90 g masla, 70 g práškového cukru, 1/8 l čerešňovej šťavy, 2 lyžičky… Čítaj ďaľej

Na prípravu náplne necháme zovrieť smotanu na šľahanie a odstavíme z platne. Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a miešame, kým sa nerozpustí. Hmotu dáme asi na 3 hodiny do chladničky vychladiť. Vychladnutý korpus trikrát pozdĺžne rozkrojíme a pláty pokvapkáme koňakom. Vychladnutú čokoládovú smotanu vyšľaháme so smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Jednotlivé pláty korpusu potrieme náplňou, spojíme a dáme do chladničky vychladiť. Vrch torty a boky potrieme marmeládou. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a tortu ňou potrieme. Menšie množstvo polevy nanesieme v tenkej vrstve na potravinovú fóliu a necháme stuhnúť. Horúcou formičkou (ktorú sme predtým zahriali v horúcej vode) vykrojíme hviezdičky. Hviezdičky prilepíme tekutou polevou na tortu ako ozdoby a tortu posypeme škoricovým cukrom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach