Domáca vanilková zmrzlina s nugátom a orieškami

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny:

Na zmrzlinu: 3 žĺtky, 60 g cukru, 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker, 3 bielky, 250 ml smotany na šľahanie, 2 balíčky vanilínového cukru, 100 g orieškového nugátu, 100 g sekaných vlašských orechov alebo lieskových orieškov

 vanilková zmrzlina s nugátom

Postup:

Sekané orechy nasucho opražíme na panvici a necháme vychladnúť. Žĺtky s cukrom vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do hustej peny, ku koncu šľahania pridáme vanilkovú pastu. Bielky vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuhého snehu. Smotanu s vanilínovými cukrami vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. K vyšľahaným žĺtkom s cukrom pridáme sneh a vyšľahanú šľahačku, jemne všetko vareškou premiešame a odložíme do chladničky. Nugát za stáleho miešania vo vodnom kúpeli mierne rozpustíme a ihneď krúživými pohybmi nalejeme do pripravenej zmrzliny, posypeme praženými orieškami a všetko mierne premiešame tak, aby v zmrzline boli viditeľné stopy nugátu. Zmes nalejeme do nádoby s vekom a ihneď vložíme aspoň na štyri hodiny do mrazničky.

TIP: Pre deti môžeme miesto orechov pridať lentilky.

Hodnotenie:

Domáca zmrzlina je vynikajúca len tak samotná alebo so šľahačkou. Je ideálna na detskú oslavu, ako sladká bodka za obedom alebo v horúcich letných dňoch ako dezert.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach