Suroviny na čokoládovo-marcipánové toliare:
Na cesto: 200 g hladkej múky, 75 g Gustinu jemného kukuričného škrobu, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 50 g mletých mandlí, 175 g zmäknutého masla alebo margarínu, 1 vajce
Na náplň: 1 balíček Polevy tmavej, 1 balíček Marcipánu, 100 g zmäknutého masla
Na ozdobenie: 1 balíček Polevy svetlej, 1 balíček Polevy tmavej
Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie, papier na pečenie, okrúhlu formičku na vykrajovanie (Ø 5 cm)
Postup:
Na prípravu cesta zmiešame na doske múku a škrob. Pridáme cukor, vanilínový cukor, mandle, maslo alebo margarín a vajce. Ručne vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou vykrájame kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 200 °C
- Teplovzdušná rúra: 180 °C
- Plynová rúra: stupeň 4
- Doba pečenia: asi 10 minút
Mohlo by vás zaujímať
Upečené kolieska necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Na prípravu náplne rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Marcipán nastrúhame a ručne vymiešame s polevou a maslom. Vždy dve kolieska zlepujeme 1 kávovou lyžičkou náplne (prikladáme k sebe spodnou stranou). Tmavú a svetlú polevu pripravíme oddelene podľa návodu na obale. Zlepené kolieska v poleve namáčame, prípadne polevou potierame a špáradlom vytvárame v poleve vzory.
Tip:
Čokoládovo-marcipánové toliare môžeme uchovávať v dobre uzavretej nádobe asi 2 týždne. 3D: Marcipán, Gustin, Poleva tmavá, Poleva svetlá