Čokoládovo-marcipánové toliare

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na čokoládovo-marcipánové toliare:

Na cesto: 200 g hladkej múky, 75 g Gustinu jemného kukuričného škrobu, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 50 g mletých mandlí, 175 g zmäknutého masla alebo margarínu, 1 vajce

Na náplň: 1 balíček Polevy tmavej, 1 balíček Marcipánu, 100 g zmäknutého masla

Na ozdobenie: 1 balíček Polevy svetlej, 1 balíček Polevy tmavej

Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie, papier na pečenie, okrúhlu formičku na vykrajovanie (Ø 5 cm)

Čokoládovo-marcipánové toliare

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame na doske múku a škrob. Pridáme cukor, vanilínový cukor, mandle, maslo alebo margarín a vajce. Ručne vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou vykrájame kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Plynová rúra: stupeň 4
  • Doba pečenia: asi 10 minút

Mohlo by vás zaujímať

Citrónové sušienky

Citrónové sušienky

25 minútSuroviny na Citrónové sušienky: Na cesto: 250 g múky, 1 zarovnaná KL jedlej sódy, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 KL citrónovej arómy,… Čítaj ďaľej

Upečené kolieska necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Na prípravu náplne rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Marcipán nastrúhame a ručne vymiešame s polevou a maslom. Vždy dve kolieska zlepujeme 1 kávovou lyžičkou náplne (prikladáme k sebe spodnou stranou). Tmavú a svetlú polevu pripravíme oddelene podľa návodu na obale. Zlepené kolieska v poleve namáčame, prípadne polevou potierame a špáradlom vytvárame v poleve vzory.

Tip:

Čokoládovo-marcipánové toliare môžeme uchovávať v dobre uzavretej nádobe asi 2 týždne. 3D: Marcipán, Gustin, Poleva tmavá, Poleva svetlá

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach