Mandľové tyčinky

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Ak máte radi mandľové pečivo, vyskúšajte tieto mandľové tyčinky. Ideálne napríklad na Vianoce, ale chutiť vám budú kedykoľvek počas celého roka. Dlho vydržia a vy si tak do zásoby napečiete dobré domáce keksíky, ktoré si potom môžete zajedať ku kávičke alebo čajíku alebo jednoducho len tak:-)

Suroviny na mandľové tyčinky:

Cesto: 100 g sušených marhúľ, 150 g Marcipánu, 3 bielky, 80 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 KL mandľovej arómy, 200 g hladkej múky

Na ozdobenie: 200 g plátkových mandlí, 1 balíček polevy svetlej

Ešte potrebujeme: plech na pečenie, papier na pečenie

Mandľové tyčinky

Postup:

Na prípravu cesta nakrájame marhule a marcipán na kocky. Bielky postupne zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do marcipánu. Pridáme cukor, vanilínový cukor, arómu a múku a ručne vymiešame do hladka. Pridáme kúsky marhúľ. Pracovnú dosku posypeme plátkami mandlí, navlhčenými rukami postupne odoberáme cesto, z ktorého na mandliach vyvaľkáme valčeky s priemerom 1 cm. Odkrajujeme tyčinky s dĺžkou asi 5 cm. Tyčinky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Mohlo by vás zaujímať

vanilkovo-orechové tyčinky

Vanilkovo-orechové tyčinky

15 minútEnergetická hodnota jedného kúska: 121 kcal, 508 kJ Suroviny na vanilkovo-orechové tyčinky: 30 dkg múky, 20 dkg masla, 10 dkg práškového cukru, 15 dkg vlašských… Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 180°C
  • Teplovzdušná rúra: 160°C
  • Plynová rúra: stupeň 2-3
  • Počet kusov: 2 plechy
  • Doba prípravy: asi 30 minút
  • Doba pečenia: asi 12 minút

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Polovicu každej vychladnutej tyčinky namáčame do polevy a necháme stuhnúť.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach