15 minút
Energetická hodnota jedného kúska: 121 kcal, 508 kJ
Suroviny na vanilkovo-orechové tyčinky:
30 dkg múky, 20 dkg masla, 10 dkg práškového cukru, 15 dkg vlašských orechov, 1 čl vanilkového cukru, 1 žĺtok
Postup:
Dôkladne pomiešame múku a práškový cukor, pomelieme orechy, zmiešame orechy, maslo, múčnu zmes, žĺtok, vanilkový cukor a štipku soli. Vymiesime hladké cesto a necháme ho stáť 1/2 hodiny.
Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti, vyvaľkáme ich na valčeky o hrúbke asi 1 cm a krájame 5 cm dlhé tyčinky. Poukladáme ich na plech a pečieme v predhriatej rúre asi 10 minút. Zmiešame vanilkový a práškový cukor spolu s mletými orechami a v zmesi obalíme ešte teplé pečivo.