SPÄŤ
Vianočné pečenie

Ovocný chlieb s figami

Od: Henrieta Karabova 9.1.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Energetická hodnota jednej porcie: 250 kcal, 1050 kJ

Suroviny (rozpočet na 2 koláče po 10 porciách):

35 dkg sušených hrušiek, 15 dkg sušených fíg, 10dkg sušených sliviek, 1/8l mlieka, 2dkg droždia, ¼ kg hladkej múky, 8 dkg kryštálového cukru, 1čl škorice, na hrot noža pomletých klinčekov, citrónová kôra, 6 dkg posekaných mandlí, 8 dkg celých ošúpaných lieskových orieškov, maslo, vajce na potieranie Na zdobenie:10 dkg celých ošúpaných mandlí, 10 dkg kandizovaných čerešní
Ovocný chlieb

Postup:

Slivky, hrušky a figy namočíme cez noc do vody. Ovocie posekáme nadrobno. Zohreje mlieko a rozpustíme v ňom droždie, pridáme múku aby vzniklo kašovité cesto a necháme ho vykysnúť. Pridáme zvyšok múky, cukru, postrúhanej citrónovej kôry, škorice, zomletých klinčekov a štipky soli urobíme hladké cesto. Necháme kysnúť ¼ hodiny. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň dve obruče z tortovej formy s priemerom 24 cm. Tortové obruče vymažeme maslom. Do vykysnutého cesta zapracujeme ovocie, mandle, lieskové orechy. Cesto naplníme do foriem a ešte ho necháme kysnúť asi 1/2 hodiny. Cesto potrieme rozmiešaným vajcom a ozdobíme mandľami a kandizovaným ovocím. V predhriatej rúre pečieme pri teplote 180°C. Necháme vychladnúť.

Save

Save

Save

Save

womangalérie VŠETKY