Šuhajdy

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na šuhajdy ( rozpočet na 30 ks ):

Cesto: 125 g masla, 100 g čokolády na varenie, 50 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa

Plnka: 100 g práškového cukru, 1 dl mlieka, 250 g mletých orechov, 10 okrúhlych detských piškôt, 1 vanilkový cukor, hrozienka, rum podľa chuti

šuhajdy
https://www.shutterstock.com

Postup:

Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo, pridáme práškový cukor, miešame, kým sa cukor nerozpustí, pridáme kakao, premiešame, kým sa tiež úplne nerozpustía nakoniec pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky. Vymiešame dohladka a necháme stále v horúcom vodnom kúpeli. Nachystáme si košíčky, do ktorých nalejeme dve lyžičky čokolády a necháme stuhnúť. Kým nám tuhne čokoláda v košíčkoch, urobíme si orechovú plnku: cukor, hrozienka (dáme za hrsť), rum, mlieko, pridáme orechy a mleté piškóty.

Mohlo by vás zaujímať

Šuhajdy s opitým karamelom alebo s kokosom

30 minútSuroviny na šuhajdy s opitým karamelom alebo s kokosom (rozpočet na cca 25 ks): 200 g mliečnej čokolády 200 g horkej čokolády 140 g masla 150… Čítaj ďaľej

Po jednej lyžičke pridávame plnku na stuhnutú čokoládu. Nakoniec do každého košíčka nalejeme po jednej väčšej lyžičke čokolády. Keď začína tuhnúť, to bude trvať trošku dlhšie, farebne ozdobíme. (Čokoládu nechajte tuhnúť pri izbovej teplote, aby Vám nevyrazil tuk na povrch). Nemusíte ich držať v chladničke, stačí s ostatnými suchými koláčikmi. Z tejto dávky by malo vyjsť 30-32 menších košíčkov. Šuhajdy sú výborné.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach