Ciabatta àla Capri

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na prípravu Ciabatta àla Capri:

400 g kuracieho mäsa alebo ryby, 8 lyžíc balsamico dresssingu, cesnakového dressingu, 2 veľké cibule, štipka soli a cukru, 2 lyžičky sušeného tymianu, mleté čierne korenie, 200 g mozarelly, 1 pohár sterilizovanej kápie, olej, na ozdobu – čierne olivy, bazalka, petržlenová vňať, 2 ciabatty

Ciabatta àla Capri

Postup:

Najskôr si pripravíme marinádu na mäso: zmiešame 8 lyžíc balsamico dressingu, cibule nakrájané na plátky, mleté čierne korenie, cukor a soľ. Do zmesy vložíme na kúsky nakrájané mäso a odložíme na cca 2 hodiny do chladničky. Potom mäso orestujeme na oleji, osolíme, trochu podlejeme vodou  a za občasného premiešania dusíme 15-20 minút. Ciabatty rozkrojíme, rýchlo opečieme z oboch strán na suchej panvici a na ešte teplé vrstvíme mäsovú zmes kúsky käpie a na kolieska nakrájanej mozarelly. Na záver ozdobíme kolieskami čiernych olív a posypeme  bazalkou. Ciabatty uložíme na plech alebo do pekáča a dáme na 180 °C do rúry na cca 5 minút zapiecť. Ciabatta àla Capri je hotová. Ešte horúcu ciabattu podávame dozdobenú petržlenovou vňaťou s cesnakovým dresingom.

Doba prípravy: cca 30 minút (+ 2 hodiny marinovanie)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach