SPÄŤ
Bravčové

Bravčové mäso plnené ementálom

Od: Pavol Cvengroš 18.5.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

1 porcia obsahuje: 1922 joulov (459 kalórií)

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

2 bravčové plátky (po 300g), 1/2 lyžičky soli, 2 lyžice oleja, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 1/2 lyžičky šalvie, 150 g ementálu, 1 zväzok nasekanej petržlenovej vňate

Bravčové mäso plnené ementálom

Postup:

Mäso odblaníme, až do stredu ponakrajujeme, osolíme a okoreníme. Syr nakrájame na pásiky, ktorými naplníme otvor v mäse. Pridáme rozdrvenú šalviu a 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate. Mäso zašijeme alebo upevníme ihlicou. Pri strednej teplote v panvici rozohrejeme olej. Mäso dookola opečieme dozlatista, prikryjeme a dusíme do zmäknutia, raz otočíme. Po upečení niť alebo ihlicu vyberieme, mäso posypeme petržlenovou vňaťou. Priamo na stole šikmo krájame do úhľadných porcií. Môžeme podávať i studené.

womangalérie VŠETKY