Bravčové závitky

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na Bravčové závitky:

200 g Olomouckých tvarůžkov, 500 g bravčového stehna, 2 sladkokyslé uhorky, 100 g chudšej anglickej slaniny, 1 cibuľa, 2 lyžice horčice, 2 lyžíce kečupu, soľ, korenie, olej

Bravčové závitky
Bravčové závitky

Postup:

Mäso nakrájame na plátky, zľahka ho naklepeme, mierne osolíme a okoreníme. Rozmiešame kečup s horčicou a jemne nasekanou cibuľou a touto zmesou mäso na jednej strane potrieme. Poukladáme plátky slaniny, tvarůžkov a uhorky. Zavinieme a spojíme ihlami. Závitky potrieme olejom, vložíme do pekáča a posypeme drveným farebným korením, mierne podlejeme, najlepšie vývarom, a v rúre upečieme domäkka. Pri pečení nám vznikne výborný tvarůžkový výpek. Podávame s varenými zemiakmi alebo s čerstvým chlebom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach