SPÄŤ
Vegetariáni

Tvarůžková nátierka s opečenou hriankou

Od: Henrieta Karabova 1.3.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Nátierky na všetky možné spôsoby patria k raňajkovej klasike. Do našej tvarůžkovej sme pridali čerstvé reďkovky a vajíčka, ktoré sú, rovnako ako tvarůžky, ďalším skvelým zdrojom bielkovín. Tieto náš mozog skutočne ráno potrebuje a bez nich se mu nechce veľmi fungovať.

Suroviny:

200 g čerstvého syra žervé, 100 g Olomouckých tvarůžkov (Tyčinky), 2 vajcia uvarené natvrdo, 4 reďkovky, 2 lyžice pažítky nakrájanej najemno, toastový chlieb

Tvarůžková nátierka

Postup:

Nastrúhané Olomoucké tvarůžky vymiešajte s čerstvým žervé. Pridajte vajíčka nakrájané na menšie kocky, nastrúhané reďkovky a premiešajte. Podľa vlastnej chuti môžete pridať trochu bieleho korenia. So soľou buďte však opatrní, tvarůžky sú už slané.

Na panvici alebo v hriankovači opečte chlieb. Každý krajec natrite tvarůžkovou nátierkou a posypte pažítkou.

Tip:

K hriankam s tvarůžkovou nátierkou si doprajte čerstvý pomarančový džús – fresh. Získate tak výborné raňajky, v ktorých budú vyváženým dielom zastúpené bielkoviny, vitamíny a vláknina.

womangalérie VŠETKY