Kel na severonemecký spôsob

Doba prípravy 45 minútEnergia: 664 kcal.Náročnosť

Suroviny na kel na severonemecký spôsob:

200 g prerastenej slaniny, 200 g údeného mäsa bez kosti, 2 hrubé párky, 1 kg kelu, trochu cukru, soľ, mleté čierne korenie

Kel na severonemecký spôsob
https://www.shutterstock.com

Postup:

Slaninu a mäso zalejeme vodou postavíme na sporák a prikryté pomaly varíme. Kelové listy prepláchneme, prevaríme 4l vody, vložíme do nej kelové listy a 5 minút prudko povaríme. Zlejeme, kel ochladíme v studenej vode a dobre vytlačíme Na posledných 30 minút dusenia pridáme k mäsu a slanine kel a klobásky, všetko dodusíme. Mäso a párky dáme na misku, kel zamiešame a dochutíme a podávame na miske s mäsom.

1 porcia: 2781 kJ / 664 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach