Diviačí chrbát s orechovou omáčkou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Mäso z diviny je populárne nielen vďaka svojej chuti, ale aj preto, že je preň typický nízky obsah tuku a cholesterolu. Zver sa neustále pohybuje za potravou a žije v čistom lesnom prostredí. Pre mäso z diviny je typický vysoký obsah bielkovín, nenasýtených mastných kyselín a omega 3 kyselín. Používa sa používa na prípravu rôznych druhov pokrmov. Právom patrí medzi delikatesy vyhľadávané po celom svete.

Diviačie mäso je tmavočervenej farby, jemne vláknité s charakteristickou arómou. Mäso z diviaka svojimi vlastnosťami ponúka v kuchyni rôznorodú použiteľnosť. Je vhodné na pečenie aj dusenie.

Suroviny na diviačí chrbát s orechovou omáčkou:

1 kg diviačieho alebo srnčieho chrbta – mladé mäso, 100 g masla, 100 g orieškov, 200 g bieleho jogurt, 200 ml sherry, 1 smotanu na šľahanie, 1 lyžicu dijonskej horčice, 1 zväzok byliniek – bazalka, tymián, koriander, cesnak, 100 g strúhanky

Orechová omáčka:  200 g sekaných lieskových orieškov, 100 g masla, 100 ml sherry, strúhaná citrónová kôra, 1 lyžica citrónovej šťavy, kúsok škorice, 50 g lieskových orieškov, soľ a čerstvé mleté korenie

Diviačí chrbát

Postup:

Mäso očistíme a v celku naložíme do jogurtu zmiešaného s cesnakom a horčicou. Necháme naložené 24 hodín v chlade. Potom potrieme jogurtom, osušíme a opečieme zo všetkých strán dozlata. Vyberieme a obalíme krustou zo zmesi  nasekaných čerstvých byliniek, oleja, strúhanky, sherry, smotany, sekaných orieškov. Dáme piecť na 10-15 minút do rozpálenej trúby.

Mohlo by vás zaujímať

Jelení chrbát

Jelení chrbát s grilovanou kačacou pečeňou

90 minútSuroviny na Jelení chrbát s grilovanou kačacou pečeňou: 800 g jelení chrbát, 500 g červená fazuľa, 20 g cesnak, 5 g soľ, 5 g korenie… Čítaj ďaľej

Orechová omáčka:  Olúpané orechy opražíme na masle, pridáme vývar, citrónovú šťavu a kôru, škoricu, cukor, pastu s orieškami, sherry a povaríme 10 minút. Omáčku potom rozmixujeme a prepasírujeme.

Diviačí chrbát s orechovou omáčkou je hotový. Môžeme ho podávať!

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach