Hovädzí mletý biftek

Doba prípravy 20 minútEnergia: 443 kcal.Náročnosť

1 porcia obsahuje: 1854 joulov (443 kalórií)

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

1 žemľa, 200 g cibule, 1 lyžica masla, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 1 vajce, 1 lyžička soli, ½ lyžičky čierneho korenia, 4 lyžice oleja na opekanie

Hovädzí mletý biftek

Postup:

Žemľu namočíme do vody, vytlačíme z nej vodu a dáme do misky. Cibuľu očistíme, jednu pokrájame nadrobno a podusíme na oleji do sklovita. Pridáme k žemli, zmiešame s mletým mäsom, vajcom, soľou a čiernym korením, sformujeme bifteky. Zvyšnú cibuľu nakrájame na tenké krúžky. Na panvici zohrejeme trochu oleja na vysokú teplotu. Cibuľu na ňom za stáleho otáčania opražíme do zlatista, vyberieme ju a udržiavame teplú. Zvyšok oleja dáme na panvicu a zohrejeme. Sformované bifteky na ňom opekáme z oboch strán asi 4-5 minút. Posledných 5 minút teplotu znížime.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach