Mäsové špízy s hubovým ragú

Doba prípravy 135 minútNáročnosť

Suroviny na mäsové špízy s hubovým ragú ( rozpočet na 2 porcie ):

  • 300 g hovädzieho mäsa-steak
  • olivový olej
  • soľ
  • 2 ČL horčice
  • ½ ČL sušeného cesnaku
  • 250 g hnedých šampiňónov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zväzook tymiánu
  • 40 ml Karpatské KB
  • soľ
  • olivový olej
Mäsové špízy
@stvoryzkuchyne

Postup:

Hovädzie mäso si nakrájame na kocky. V miske si zmiešame olivový olej, horčicu, sušený cesnak a dosolíme. Mäso naložíme do takto pripravenej marinády  a necháme pôsobiť aspoň 2 hodiny v chladničke. Pripravené marinované mäso napichneme na špízy a prudko ogrilujeme zo všetkých strán.

Mohlo by vás zaujímať

Kuracie krídelká s medom

60 minútSuroviny na Kuracie krídelká s medom: 12 kuracích krídielok, 4 PL masla, 2 PL rastlinného oleja, 1 ČL drveného cesnaku, ½ ČL čierneho mletého korenia,… Čítaj ďaľej

Šampiňóny si nakrájame na štvrťky. Do malého hrnca dáme olivový olej, pridáme tymian a pár sekúnd pražíme. Pridáme celé strúčiky cesnaku a šampiňóny, osolíme a pražíme. Na záver podlejeme dúškom Karpatského KB, ktoré necháme prevrieť a odpariť. Pripravené šampiňóny podávame k hotovému mäsku. Pre tých hladnejších môžeme doplniť  chlebíkom alebo šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť ! 

Viac zaujímavých receptov nájdete na www.karpatskebrandy.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach