135 minút
Suroviny na mäsové špízy s hubovým ragú ( rozpočet na 2 porcie ):
- 300 g hovädzieho mäsa-steak
- olivový olej
- soľ
- 2 ČL horčice
- ½ ČL sušeného cesnaku
- 250 g hnedých šampiňónov
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zväzook tymiánu
- 40 ml Karpatské KB
- soľ
- olivový olej
Postup:
Hovädzie mäso si nakrájame na kocky. V miske si zmiešame olivový olej, horčicu, sušený cesnak a dosolíme. Mäso naložíme do takto pripravenej marinády a necháme pôsobiť aspoň 2 hodiny v chladničke. Pripravené marinované mäso napichneme na špízy a prudko ogrilujeme zo všetkých strán.
Mohlo by vás zaujímať
Šampiňóny si nakrájame na štvrťky. Do malého hrnca dáme olivový olej, pridáme tymian a pár sekúnd pražíme. Pridáme celé strúčiky cesnaku a šampiňóny, osolíme a pražíme. Na záver podlejeme dúškom Karpatského KB, ktoré necháme prevrieť a odpariť. Pripravené šampiňóny podávame k hotovému mäsku. Pre tých hladnejších môžeme doplniť chlebíkom alebo šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť !
Viac zaujímavých receptov nájdete na www.karpatskebrandy.sk