Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
400 g uvarených zemiakov, soľ polohrubá múka, 2 lyžičky masla, vajce, zemiakový škrob, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 1 cibuľa, cesnak, olivový olej, 100 g mletého hovädzieho mäsa, mletá sladká červená paprika
Na obaľovanie: vajce, strúhanka
Postup:
Zemiaky uvarené v šupke očistíme a pretlačíme. Pridáme vajce, soľ, múku, zemiakový škrob, maslo a spracujeme na cesto. Krájame z neho kúsky, roztlačíme ich na placku, do stredu dáme plnku. Spojíme, vytvarujeme knedličku, obalíme ju v rozšľahanom vajci a strúhanke. Vypražíme a podávame s kyslou kapustou.
Plnka:Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, majoránom, prelisovaným cesnakom a sladkou červenou paprikou. Pokrájanú cibuľu orestujeme. Pridáme mäso a orestujeme na miernom ohni domäkka.