1 porcia obsahuje: 3005 joulov (718 kalórií)
Suroviny (rozpočet na 4 krajce):
2 lyžice soli, 1 lyžička oleja, 250 g špagiet, 300 g mladého hrášku, 4 lyžice masla, 300 g roštenky, ¼ lyžičky mletého čierneho korenia, 2 lyžice smotany, 1 lyžica hladkej múky, 2 cibule, 2 lyžice oleja
Postup:
Prevaríme 2 l vody, ktorú osolíme a ochutíme olejom. Keď vrie, ponoríme do nej špagety, vidličkou ich pooddeľujeme a pomaly uvaríme. Po 5 minutách varu pridáme k špagetám hrášok. Špagety zlejeme, necháme odkvapkať, preložíme do misky a premiešame s maslom. Medzičasom si mäso nakrájame na 3 mm rezance, ktoré obalíme v múke a korení. Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Olej rozohrejeme na vyššiu teplotu a mäso na ňom za stáleho obracania orestujeme. Vyberieme a na zvyšnom tuku opražíme dozlatista cibuľu. Pridáme mäso, podlejeme smotanou, okoreníme a necháme krátko postáť. Premiešame so špagetami, prípadne necháme navrchu každej porcie.