Teľacie filé v kelovom župane

Doba prípravy 60 minútEnergia: 587 kcal.Náročnosť

Suroviny na teľacie filé v kelovom župane (rozpočet surovín pre 4 osoby):

600 g teľacieho stehna, 4 lyžice koňaku, 4 lyžice oleja, 1/2 lyžičky zeleného korenia, 125 g mletého mäsa, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1/8 l vývaru,  1/4 l smotany, 1 vajce, 1 lyžice strúhanky, soľ a mleté čierne korenie, 8 veľkých kelových listov

Postup:

Valček mäsa potrieme koňakom, lyžicou oleja a roztlačeným zeleným korením. Do najemno zomletého mäsa zapracujeme sladkú mletú papriku, 2 lyžice smotany, vajce a strúhanku. Posolíme a okoreníme podľa chuti. Kelové listy vložíme na 3 minúty do vriacej vody, vyberieme pomocou sitka a rýchlo ochladíme pod studenou vodou. Osušíme ich pomocou utierky a rozložíme tak, aby sa navzájom prekrývali.

Mohlo by vás zaujímať

Plnený kapustný list na kyslej kapuste

465 minútEnergia: 60 kcal.Suroviny na plnený kapustný list na kyslej kapuste (rozpočet pre 4 osoby): 8 veľkých kapustných listov, 60 g prerastenej slaniny, 1 ošúpaná cibuľa, 1… Čítaj ďaľej

Zmes mletého mäsa s prísadami na ne rovnomerne rozložíme, pridáme teľacinu a všetko pevne zrolujeme. Zvyšok oleja zohrejeme na panvici s pokrievkou. Roládu rýchlo opečieme z oboch strán, podlejeme vývarom a prikrytú asi 15 minút dusíme. Potom ju opatrne vyberieme, do výpeku pridáme zvyšok smotany a pripravíme hustejšiu omáčku. Teľacie filé v kelovom župane môžeme podávať.

Jedna porcia obsahuje 2437 joulov (587kalórií)

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach