Králik na bylinkách – suroviny:
1 králik, 100 g masla, 1 väčšia cibuľa, 1 lyžička bazalky, 1 lyžička tymiánu, 1 lyžička rozmarínu, 2 dcl červeného vína, 300 g šampiňónov, 125 g mäsového vývaru, 1 lyžička rajčinového pretlaku, 1 lyžička ríbezľovej marmelády, soľ, čierne korenie
Postup:
Králika rozdelíme na jednotlivé porcie, mäso nasolíme a posypeme korením. Cibuľu a petržlen nasekáme najemno. V pekáči rozohrejeme maslo, pripravené porcie mäsa z oboch strán opečieme, vyberieme a vo výpeku opražíme posekanú cibuľku. Králika posypeme bylinkami, vložíme späť do pekáča, podlejeme vývarom a červeným vínom, pridáme paradajkový pretlak a rozmiešame.
Mohlo by vás zaujímať
Pekáč zakryjeme a pečieme asi 1,5 hodiny pri 200°C. Mäso často podlievame. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky, pridáme k polomäkkému mäsu. Vo vode rozmiešame múku a ríbezľovú marmeládu. Zmes vmiešame do šťavy a podľa chuti dosolíme. Pečieme ešte ďalších 20 minút. Podávame s pečenými zemiakmi.