45 minút
Kuracia panvička s tekvicou – suroviny na 4 porcie:
- 2 kuracie prsia bez kože
- ½ tekvice hokkaido
- 2 zelené papriky
- 2 červené cibule
- 3 PL Tekvicového oleja
- 40 g tekvicových jadierok
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup:
Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenšie kúsky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, polejeme 1 PL oleja, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 20 – 30 minút podľa veľkosti kúskov tekvice.
Kuracie prsia a papriku nakrájame na prúžky, cibuľu na tenké mesiačiky.
Mohlo by vás zaujímať
Vo veľkej panvici rozohrejeme tekvicový olej, prudko opečieme zeleninu. Potom ju vyberieme a opečieme kuracie kúsky do zlatista. Keď sú hotové, vrátime do panvice zeleninu a všetko osolíme a okoreníme.
Pridáme upečenú tekvicu, jemne premiešame a kuraciu panvičku s tekvicou podávame s nasucho opraženými tekvicovými jadierkami.