Kuracie mäso v syrovej omáčke so šampiňónmi

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na kuracie mäso v syrovej omáčke so šampiňónmi (rozpočet pre 4 osoby):

800 g kuracích prsných a stehenných rezňov Mäsiarova čerstvá porcia
morská soľ v mlynčeku Kania
čierne korenie v mlynčeku Kania
olivový olej Primadonna 
2 strúčiky cesnaku 
1 cibuľa 
100 ml bieleho suchého vína 
0,5 l hydinového vývaru 
100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %) 
150 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio 
200 g šampiňónov 
2 lyžice masla Pilos 
100 g prosciutta crudo Dulano Selection 
2 lahôdkové cibuľky 
400 g cestovín fusilli Tiradell

Ešte potrebujeme: strúhadlo, kovové sitko 

Kuracie mäso v syrovej omáčke

Postup:

Mäso nakrájame na kúsky, ktoré osolíme, okoreníme a v panvici s rozpáleným olivovým olejom sprudka opečieme dozlatista. Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme cesnak a cibuľu nakrájanú nadrobno. Zalejeme vínom, po chvíli pridáme vývar, smotanu a nastrúhaný syr. Mäso vrátime späť do základu a necháme prevariť asi 20 – 25 minút. Potom podľa potreby dochutíme. Očistené šampiňóny zľahka opražíme na masle. Neskôr pridáme na rezance nakrájanú šunku a ku koncu i na väčšie kusy prekrojené biele časti lahôdkových cibuliek.

Mohlo by vás zaujímať

Kuracie mäso s granátovým jablkom

Kuracie mäso s granátovým jablkom

45 minútKuracie mäso s granátovým jablkom – suroviny: 300 gr mletých vlašských orechov, 1 ks stredná cibuľa, 750 gr kuracích alebo kačacích pŕs, 100 gr pasty… Čítaj ďaľej

Servírovanie

Kuracie mäso podávame s uvarenými cestovinami a so syrovou omáčkou. Dozdobíme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

Recept nájdete na Kuchyňa Lidla – https://kuchynalidla.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach