Suroviny na kuracie mäso v syrovej omáčke so šampiňónmi (rozpočet pre 4 osoby):
800 g kuracích prsných a stehenných rezňov Mäsiarova čerstvá porcia
morská soľ v mlynčeku Kania
čierne korenie v mlynčeku Kania
olivový olej Primadonna
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
100 ml bieleho suchého vína
0,5 l hydinového vývaru
100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
150 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
200 g šampiňónov
2 lyžice masla Pilos
100 g prosciutta crudo Dulano Selection
2 lahôdkové cibuľky
400 g cestovín fusilli Tiradell
Ešte potrebujeme: strúhadlo, kovové sitko
Postup:
Mäso nakrájame na kúsky, ktoré osolíme, okoreníme a v panvici s rozpáleným olivovým olejom sprudka opečieme dozlatista. Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme cesnak a cibuľu nakrájanú nadrobno. Zalejeme vínom, po chvíli pridáme vývar, smotanu a nastrúhaný syr. Mäso vrátime späť do základu a necháme prevariť asi 20 – 25 minút. Potom podľa potreby dochutíme. Očistené šampiňóny zľahka opražíme na masle. Neskôr pridáme na rezance nakrájanú šunku a ku koncu i na väčšie kusy prekrojené biele časti lahôdkových cibuliek.
Mohlo by vás zaujímať
Servírovanie
Kuracie mäso podávame s uvarenými cestovinami a so syrovou omáčkou. Dozdobíme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.
Recept nájdete na Kuchyňa Lidla – https://kuchynalidla.sk