Krokety z pomaly pečeného jahňacieho pliecka

Doba prípravy 180 minútNáročnosť

Suroviny na krokety z pomaly pečeného jahňacieho pliecka (rozpočet na 4 porcie):

  • 500 g jahňacieho pleca
  • 50 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie
  • 2 ks bobkových listov
  • 20 g čerstvej mäty
  • 50 g tvrdého syra
  • 30 g dijonskej horčice
  • 1 vajce
  • 100 g panko strúhanky
  • 40 g ryžovej múky
Krokety z pomaly pečeného jahňacieho pliecka

Postup:

Do plechu dáme jahňacie pliecko, osolíme, okoreníme, pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, celý cesnak, bobkový list, podlejeme vodou a pečieme do mäkka pri  teplote 150 C cca 2–3 hod. zakryté alobalom a podliate vodou.

Po upečení mäso natrháme na rillettes (vlásočnice), mierne presekáme, pridáme dijonskú horčicu, nastrúhaný syr, trochu panka strúhanky a upečenú cibuľu a cesnak, vajce a vytvoríme krokety, ktoré potom obaľujeme v ryžovej múke, vajci a panko strúhanke – vypražíme v oleji.

Servírovanie:

Chrenová pena, na ňu položíme kroketu a z druhej strany obdĺžnik veľkonočnej baby.

Mohlo by vás zaujímať

Chrenová pena

20 minútChrenová pena – suroviny: 50 g čerstvého chrenu 0,5 l šľahačky 33% 100 g kyslej smotany soľ, korenie 1 ks citrónu 4 pl želatíny 30… Čítaj ďaľej

Mohlo by vás zaujímať

Veľkonočná baba

60 minútVeľkonočná baba – suroviny: 200 g údeného bravčového pliecka 200 g rožkov alebo žemlí, môžu byť aj tmavé celozrnné 100 g kuracej pečene 100 g… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach