180 minút
Suroviny na krokety z pomaly pečeného jahňacieho pliecka (rozpočet na 4 porcie):
- 500 g jahňacieho pleca
- 50 g cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie
- 2 ks bobkových listov
- 20 g čerstvej mäty
- 50 g tvrdého syra
- 30 g dijonskej horčice
- 1 vajce
- 100 g panko strúhanky
- 40 g ryžovej múky
Postup:
Do plechu dáme jahňacie pliecko, osolíme, okoreníme, pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, celý cesnak, bobkový list, podlejeme vodou a pečieme do mäkka pri teplote 150 C cca 2–3 hod. zakryté alobalom a podliate vodou.
Po upečení mäso natrháme na rillettes (vlásočnice), mierne presekáme, pridáme dijonskú horčicu, nastrúhaný syr, trochu panka strúhanky a upečenú cibuľu a cesnak, vajce a vytvoríme krokety, ktoré potom obaľujeme v ryžovej múke, vajci a panko strúhanke – vypražíme v oleji.
Servírovanie:
Chrenová pena, na ňu položíme kroketu a z druhej strany obdĺžnik veľkonočnej baby.