Veľkonočná baba

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Veľkonočná baba – suroviny:

  • 200 g údeného bravčového pliecka
  • 200 g rožkov alebo žemlí, môžu byť aj tmavé celozrnné
  • 100 g kuracej pečene
  • 100 g cibule
  • 4 vajcia
  • 50 g bravčovej masti
  • 1 pl horčice
  • soľ, korenie
  • 5 g petržlenovej vňate
  • 1 strúčik cesnaku
  • 20 g krupice
Veľkonočná baba

Postup:

Na masti urestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, cesnak a kuraciu pečeň, pridáme na kocky nakrájané údené pliecko, ochutíme, soľou, korením, horčicou, vňaťou a primiešame k nakrájanému pečivu, pridáme žĺtka a vyšľahaný sneh z bielkov, premiešame, vymastíme plech masťou, posypeme krupicou a pridáme zmes. Pečieme v rúre 180 stupňov C cca 45 min.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach