60 minút
Veľkonočná baba – suroviny:
- 200 g údeného bravčového pliecka
- 200 g rožkov alebo žemlí, môžu byť aj tmavé celozrnné
- 100 g kuracej pečene
- 100 g cibule
- 4 vajcia
- 50 g bravčovej masti
- 1 pl horčice
- soľ, korenie
- 5 g petržlenovej vňate
- 1 strúčik cesnaku
- 20 g krupice
Postup:
Na masti urestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, cesnak a kuraciu pečeň, pridáme na kocky nakrájané údené pliecko, ochutíme, soľou, korením, horčicou, vňaťou a primiešame k nakrájanému pečivu, pridáme žĺtka a vyšľahaný sneh z bielkov, premiešame, vymastíme plech masťou, posypeme krupicou a pridáme zmes. Pečieme v rúre 180 stupňov C cca 45 min.