Vyskúšajte tento náš recept na chrumkavé rybie koláčiky.
Suroviny na chrumkavé rybie koláčiky ( rozpočet na 1 porciu (3 koláčiky)):
filet z tilapie Exklusiv Radoma od Ryba Žilina, hrsť nasekanej petržlenovej vňate, 1 vajce, 2 PL olivového oleja, 1 ČL sušeného cesnaku, 1PL celozrnnej múky, 1/2 hrnčeka strúhaného syru gouda, soľ a korenie, hrsť cviklových klíčkov alebo žeruchy
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Tilapiu po opláchnutí nakrájame na čo najmenšie kúsky. Vložíme do väčšej misy, kde pridáme všetky suroviny. Zo strúhaného syru dáme iba polovičné množstvo. Všetko dôkladne premiešame na kompaktnú zmes. Pripravíme si formu na mafiny, do nej vložíme papierové košíčky na mafiny a do košíčkov rozdelíme zmes. Pečieme 20 minút. Vyberieme a posypeme zvyškom strúhaného syra. Vložíme ešte na 10 minút. Po vychladení chrumkavé rybie koláčiky ozdobíme napríklad cviklovými klíčkami alebo žeruchou.
Mohlo by vás zaujímať
Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk
Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.zdravienatanieri.sk