Suroviny na Lahodné krevety:
Balíček kreviet, 2 limetky, 1 pomaranč, olej (môže byť aj cesnakový, ktorý si pripravíme tak, že zopár strúčikov cesnaku mierne dusíme 7 – 10 minút v olivovom oleji.), 1 cibuľa, trochu pažítky.
Marináda: olivový olej, zopár strúčikov prelisovaného cesnaku, bylinky podľa ľubovôle, môže byť aj chilli.
Postup:
Očistené krevety vložíme na 1 – 2 dni do marinády a uložíme do chladničky. Potom v panvici rozohrejeme olej, pridáme trochu pokrájanej cibule a pažítky – podusíme. Nakoniec pridáme krevety, ktoré sme vybrali z marinády a opekáme z každej strany 1 – 2 minúty. Ak chceme, aby mali výraznejšiu chuť, môžeme do nich pridať aj trochu limetkovej, prípadne pomarančovej šťavy. Opečené krevety vyberieme a uložíme do tepla. Výpek, ktorý ostane, podlejeme trochou vody, redukujeme (vydusíme) a na záver pridáme trochu masla. Do misky naaranžujeme opečené krevety, ozdobíme pokrájanou limetkou a podávame poliate s omáčkou, ktorú sme si pripravili z výpeku a masla.