Suroviny ( vystačí na asi 5 pohárov à 200 ml ):
500 g očistenej pomarančovej dužiny (asi zo 6 ks pomarančov), 200 g očistenej dužiny z pomela, 1 chemicky neošetrený pomaranč, 1 balíček Želírovacieho cukru so stéviou Dr. Oetker
Postup:
Na prípravu marmelády pomaranče a pomelo olúpeme, odstránime bielu šupku, vykrajujeme čistú dužinu. Odvážime 500 g pomarančovej dužiny a 200 g dužiny pomela. Z neošetreného pomaranča nastrúhame kôru. Vložíme všetko do hrnca, pridáme želírovací cukor so stéviou a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvarenej marmelády. Ak je po vychladnutí málo tuhá, vmiešame do nej 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Tip:
Filetovanie citrusov: ostrým nožom okrájame kôru z celého obvodu plodu až po dužinu. Pozdĺž bielej šupky vykrajujeme kúsky tak, aby sme získali čistú dužinu.