Suroviny na rezance s rybím karí Khanom Jin:
2 hrnčeky kokosového mlieka, 400 g Maesri červená karí pasta, 2 lyžičky prášku krachai (korenie príbuzné zázvoru), 1 malý zväzok krachai, 2 lyžice rybacej omáčky, 450 g čerstvého rybieho filé, 2 zväzky rezancov Somen (veľmi tenké), 4 strúčiky cesnaku, 4 šalotky, zelené chrumkavé zelené listy podľa vášho výberu
Postup:
Varte ryby 10 minút, sceďte a dajte bokom. Speňte na panvici cesnak a šalotku pri miernej teplote, kým nezhnednú. Dajte do mažiara, pridajte krachai prášok a celý krachai a červenú karí pastu. Drvte dohladka. Pridajte varenú rybu. Drvte, až kým je zmes veľmi dobre premiešaná. Odložte. Zohrejte kokosové mlieko pri miernej teplote v hrnci. Postupne pridávajte zmes a za stáleho miešania pomaly priveďte k varu. Pridajte rybiu omáčku, premiešajte a odstavte.
Mohlo by vás zaujímať
V inej panvici prevarte tri hrnčeky vody a 1/2 lyžičky soli, pridajte rezance. Varte 2 minúty, sceďte a opláchnite v studenej vode. Dajte rezance na tanier. Polejte karí omáčkou. Podávajte so zelenými listami. Ak chcete byť skutočne “thajskí”, použite listy mäty alebo fazuľové výhonky. Odporúčame tiež podávať s natvrdo varenými vajcami a nič nepokazíte čili papričkami.